Barcelonas søgen efter Umtiti konkurrence blandt De Ligt, Mina,

I en sommer med mange overraskelser i Camp Nou var en af ​​de større overraskelser, at Barcelona var tæt på at underskrive Real Sociedad's Inigo Martinez.
 
Allerede før Neymar flyttede til Paris Saint-Germain var den catalanske klub forbundne med midtbanespillere og fremad. Når den brasilianske venstre forlod, forventede alle, at de skulle gå på et angrebet forbrug.
 
Det skete, da Ousmane Dembele til sidst kom til en klubrekord på 105 mio. € plus en rapporteret 40 mio. Tilsætninger, men der var også et skridt for Martinez. La Reals sportsdirektør Loren Juarros bekræftede så meget.
 
"Det er rigtigt, Barca har talt med os [om Martinez]," sagde Loren i august. "De har været i kontakt for at vise deres interesse for spilleren, men indtil videre er der ikke noget tilbud på bordet. Det er alt, hvad vi kan sige La Real har ikke til hensigt at lette Inigos udgang til nogen klub. Han er uerstattelig. vil ikke sælge ham. "
 
På trods af den baskiske side er tilbageholdenhed med at sælge, var der lidt, de kunne have gjort, hvis Barca havde udløst forsvarets 32 mio. Kr. Frigivelsesklausul - som de havde orienteret om nogle lokale medier, de var sat til at gøre. Men i sidste øjeblik slog de ud af et træk af grunde, der endnu ikke er blevet klarlagt.
 
Det syntes at være fornuftigt på det tidspunkt. Ny træner Ernesto Valverde blev anset for at være den person, der havde presset til Martinez, men hans defensive muligheder syntes godt dækket.
 
De synes stadig godt dækket nu. Efter at have indrømmet fem gange imod Real Madrid i Super Cup, har Barca påbegyndt et 16-spil ubesejret løb, som har set dem indrømme kun fem i 16 kampe. Samuel Umtiti og målmand Marc-Andre ter Stegen har været blandt deres bedste spillere. Forsvaret synes ikke at forårsage for mange problemer.
 
Barca tog fem center-backs til USA på tour og på forsiden af ​​det var det ikke et område, som de syntes at være presserende at søge at styrke. Men da de kom tilbage, fik Marlon Santos lov til at forlade en toårig låneaftale, som kun forlod fire - en af ​​dem var den perennialt skadede Thomas Vermaelen og en anden Javier Mascherano, som har været og stadig er meget pålidelig, men han er faldet hints dette vil være hans sidste sæson på klubben. Vermaelen er usandsynligt at være omkring næste sæson heller.
 
Det efterlader Valverde overfor udsigten til at have kun to center-backs inden udgangen af ​​sæsonen (omend meget gode): Umtiti og Gerard Pique, hvem er 31 i februar. Måske var han på noget med sin udøvelse af Martinez.
 
En udtømmende søgning af de lokale medier har siden antydet, at 10 centrale forsvarere (herunder Martinez) har været pålideligt knyttet til klubben. Det er sandsynligvis sandsynligvis, at tallet sandsynligvis er højere.